Намери ни
To Top

Кубрат си урежда боксов мач в Чикаго

Кубарат Пулев има намерение в скоро време да направи мач в Чикаго, където има голяма българска общност. Това разкри самият той на пресконференция днес.

„Още днес или утре ще коментираме въпроса за нов мой мач. Единствено за сега мога да кажа, че може да играя в САЩ, най-вероятно в Чикаго.


Първо обаче е въпросът с възстановяването ми. Имам договор със Зауерланд до края на 2018 г., но мога да се боксирам където искам, стига това да е и в интересите на германците.

Не смятам да прекратявам сътрудничеството си с Ули Вегнер. Той е специалист на много високо ниво с огромен опит и оставам с него. Когато съм в Щатите може да тренирам там с друг, а може и той да идва при мен”, издаде Пулев.

Относно отношенията си със Зауерланд, Кубарт апелира отново да държат по-тесен контакт помежду си, за да не стават недоразумения.

„Със Зауерланд имам отношения като между боксьор и мениджър, които никога не са идеални. Казвам им през цялото време да държим по-добър контакт, за да може и двете страни да се развиват.

За повечето компании боксьорите са средство да изкарват пари, но ние не трябва да бъдем използвани, както предишния път, когато Джошуа искаше за по-малко от 2 месеца да направим среща. Това, че съм от България обаче не значи, че съм за 2 дни. Нещата между мен и промоутърите ми до сега куцаха и това се видя, но се надявам на по-добър контакт с тях”, заяви Пулев.

„Имал съм предложения от други мениджърски компании, дори в момента имам, но казах на Кале Зауерланд, че е хубаво да работим като партньори, а не като промоутър и състезател. Доколкото може да им вярвам, го правя. Преговорите за нов мач с Антъни Джошуа тепърва ще вървят. И двете страни обаче имат желание това да се случи.

Една такава контузия не може да ме разколебае за моето бъдеще. Преди съм имал и такива случаи, които са ме навеждали на мисълта да спирам с бокса, но този не е от тях”, допълни Кобрата.

Ощр от категория Бойни Спортове