Намери ни
To Top

Клаудиу Кешерю с все по-малки шансове да остане в Разград

Лудогорец вече работи усилено по зимната си селекция. Според източник, близък до клуба, разградчани са договорили централен нападател от чужбина. Очаква се той да подпише в началото на 2018 година, като на този етап националността и името му се пазят в тайна. Играчът е харесан лично от старши треньора Димитър Димитров-Херо, като скаутското звено го е наблюдавало, за да затвърди впечатленията на наставника.


С оглед големите шансове за излизане от групата за Лига Европа трансферът вероятно ще бъде форсиран. Друга причина е, че Клаудиу Кешерю едва ли ще остане в тима. Вероятността това да се случи е все по-малка. Договорът на румънския национал изтича през лятото на 2018-а и засега няма изгледи да бъде удължен. Медиите отвъд Дунав вече обявиха, че Кешерю най-вероятно ще се завърне в Стяуа през лятото като свободен агент. За евентуална раздяла намекна и Кешерю, който на 2 декември ще навърши 31 години. „Трябва да разговаряме с хората, които решават бъдещето ми. Ако намерим начин да продължим това – добре. Аз се насладих на повече от 2 години тук. Искам и последните месеци да преминат така, ако не се получат нещата, ще си тръгна. Това е съдбата“, коментира румънският национал след двубоя с Етър (4:0). Той се отличи с хеттрик. Това му донесе повиквателна, заедно с Моци, за контролите на Румъния срещу Турция и Холандия в Клуж и Букурещ на 9 и 14 ноември.

Реално в момента Димитър Димитров-Херо разполага само с Кешерю като типична „деветка“. На върха на атаката той разчита и на Жоао Паоло. Кишада от известно време бе пратен в дубъла.

Ощр от категория Трансфери