Намери ни
To Top

Пулев: Можех да изкарам пари, които не съм сънувал

Звездата на българския бокс – Кубрат Пулев даде специална пресконференция в спортен център „Пулев“, заедно с брат си Тервел.

Кобрата хвърли яснота около отказа си да вземе участие в мача за световната титла срещу Антъни Джошуа на 28.10, в Кардиф.
Пресконференция на Кубрат Пулев след контузията+23

Пулев обяви, че е контузен, като е с частично разкъсан десен гръден мускул, малко преди сблъсъка срещу британския му опонент.


„Не знам дали повечето хора и критици си дават сметка, че става дума за наистина много пари. Пари, които и аз не съм изкарвал и не съм сънувал. От друга страна е правилно да казват, че трябва да се кача на ринга. Моята идеология не е такава. Става дума за много пари, които много хора изобщо не могат да изкарат през целия си живот”, заяви Кобрата.
Пресконференция на Кубрат Пулев след контузията+23

„Ситуацията, която е в момента, предвещава преговори, за които и двете страни имаме желание. Имам желание да побеждавам, имам много енергия. Такава контузия не може да ме поколебае. Изисква някакво кратко време, което трябва да се почине и невъзможност да се подготвя така, както трябва да се подготвя. Апелирах мачът да бъде месец по-късно, но това не се случи, защото те си слагат дата. Моите промоутъри не успяха да се преборят, има и правила на IBF”, добави Кубрат Пулев.
Пресконференция на Кубрат Пулев след контузията+23

„Казах им, че имам желание да играя, въпреки контузията. Самият Еди Хърн каза на Кале Зауерланд да излезе така да играе. То си е в техен интерес, но не и в мой. Искам да изляза и да побеждавам, това е моето желание”, продължи Кобрата.
Пресконференция на Кубрат Пулев след контузията+23

„Когато се работи прибързано и се стреми човек да навакса, тогава шансът за такава контузия е по-голям. Заради това като е кофти енергията, си вървят нещата по този начин. Такива неща не трябва да се случват в бъдеще. Такава беше и ситуацията, изчаквахме да видим кога Кличко ще реши, дали да играе или не. По-вероятно беше да играе, но в последствие той отказа и трябваше да започнем подготовка по най-бързия начин”, обясни Пулев.

Ощр от категория Бойни Спортове