Намери ни
To Top

ЦСКА-София ще се връща на победния път за купата

Ще се върне ли ЦСКА-София към победния път? Това е въпросът, който вълнува феновете на тима от Борисовата градина преди днешния 1/8-финал за Купата на България срещу Ботев Враца на стадион „Българска армия“. Двубоят е от 18 часа, а главен съдия ще бъде Петър Костадинов.

Една победа днес ще върне самочувствието на “червените”, което се поразклати след трите поредни ремита в Първа лига, последното от които беше в събота – 2:2 срещу Левски. Съперникът от Враца върви втори във Втора лига, а в последния си мач загуби с 1:4 от дубъла на Лудогорец.


Треньорът Стамен Белчев ще пусне в игра доста различен състав от този срещу Левски. От титулярите срещу “сините” от първата минута се очаква да започнат само Барт, Недялков и Пинто. Кирил Десподов се завръща сред титулярите за първи път от 8 септември, когато игра при разгрома с 3:0 над Верея.

Гостите ще се опитат да спрат ЦСКА-София със солидна защита. Любопитното е, че в 11-те си мача преди този с Лудогорец отбраната на Ботев беше допуснала само шест попадения и ще се опита да си върне репутацията на труднопробиваема. В състава на Ботев личат имената на петима юноши на Левски.

Това са вратарят Николай Кръстев, бранителите Деян Иванов и Атанас Фиданин, крилото Атанас Кабов и нападателят Тодор Чаворски.

Още два мача от програмата на осминафиналите за Купата на България ще се изиграят днес. Това са срещите между Царско село и носителят на трофея Ботев Пловдив от 15 часа, Литекс – Локомотив София от 17 и Дунав – Струмска слава от 18.

Вероятни състави:

ЦСКА-София: Китанов, Атанасов, Чорбаджийски, Барт, Недялков, Пинто, Лое, Десподов, Ангелов, Меркадо, Кубемба.

Ботев Враца: Кръстев, Фиданин, Григоров, Иванов, Альошев, Харизанов, Гаджев, Кабов, Георгиев, Александров, Смирнов.

Ощр от категория Футбол