Намери ни
To Top

Левски шашна феновете: новото попълнение в отбора е…

Спортният директор и успоредно с това изпълняващ длъжността старши треньор на Левски Георги Иванов – Гонзо продължава усилено да търси нови попълнения за клуба, най-вече в атакуващ план. Сините взеха пореден футболист на проби и той е… нелегален бежанец, преминал границата с Турция заедно с още трима души, които не познава!

Умар Идриса Сисоко е роден през 1997 г. в Мали, пише „Телеграф“, като до броени дни ще научи дали има шанс да остане в ДЮШ на тима от „Герена“. Умар напуска родния си град Гао, за да избяга от войната там.


Помага му Мурат, авер на баща му. Въпросният Мурат се свързва нелегално с трафиканти и им брои „солено“, за да изведат Умар в България. Пресича нашата граница с още трима души тайно. Тук живее от година и половина в лагера за временно настаняване във „Враждебна“ заедно със съквартирата си от Кот д’Ивоар Секу, преди това е бил в лагера в Баня.

Каращият проби играч не познава майка си, тъй като е починала, когато бил много малък. Баща му бил заможен, ала е арестуван по време на войната в Мали и убит.

Умар Идриса има двама братя, за които твърди, че са във Франция. Иска да получи документи и да започне работа у нас, вече ходи на курсове по български.

Постъпването в отбора на футболист с подобна визитка със сигурност предизвиква огромно любопитство. Че момчето е имало лоша съдба, няма спор, но за повечето фенове изниква въпросът дали наистина то е отговорът на проблема със синята немощ. Надали изгледите отговорът да е позитивен, са добри.

Заради липсата на финансови средства за селекция, Левски търси за нови попълнения само свободни агенти. Припомняме Ви, че през последните седмици на „Герена“ минаха какви ли не елементи и очаквано нито един не получи одобрение – Маурисио Гомес, по прякор Хормона, Дани Нгесан, Фредерик Нимани, котдивоарецът Ахил и пълничкият любимец на бъдещия старши треньор Димитър Димитров Жужу. Утре на проби се чака и конгоанецът Бавон Чибуабуа.

Ощр от категория Анализ