Намери ни
To Top

Лукс или необходимост е Коутиньо за Барселона?

Стартът на кампания 2017/2018 за Барселона е страхотен. Девет последователни успеха в мачовете от Ла Лига.

Това няма как да не постави въпроса дали привличане на Филипе Коутиньо би било лукс или необходимост за клуба?

Не е тайна, че през лятото ръководството на Барса бе готово да похарчи умопомрачителна сума, за да привлече бразилеца в състава си и да го отдалечи от Анфлилд, но не постигнаха успех.
През януари нов опит е много възможен, особено след като Ернесто Валверде засегна темата за трансферния прозорец след победата над Малага в събота.


„Готови сме да подсилим отбора през зимния трансферен прозорец. Моята работа обаче е да тренирам и подобрявам тези футболисти, с които разполагам“.

Всеки един опит за ново привличане на Коутиньо би бил закономерен, след като Осман Дембеле получи тежка контузия, която лиши Барса от импровизация.

Необичайно за Валверде е да говори толкова открито за трансферната политика на клубовете, в които е бил, пред медиите. Дори и в последните си дни начело на Атлетик Билбао специалистът отричаше за преминаваме в тима на Барселона.

Това предполага, че ръководството на „каталунците“ вече работи по входящите трансфери. Коутиньо е цел от доста дълго време за испанския колос, но ръководството на Барса не иска да го привлича на всяка цена през зимата. Очакването на летния трансферен прозорец е по-закономерно, тъй като футболистът може да намали цената си.

Ако Коу смени клубната си принадлежност, то със сигурност потърпевш ще е Арда Тюран, който ще бъде свободен да си търси нов отбор. Турският национал е разочарован от отношението, което получава в Барселона и на няколко пъти заяви, че приоритет за него е да си намери клуб, в който ще играе редовно.

Ощр от категория Анализ