Намери ни
To Top

Арсенал подчини Евертън в зрелище на „Гудисън Парк“

Арсенал победи с категоричното 5:2 като гост Евертън в двубой от деветия кръг от Висшата лига. Поражението задълбочи кризата в клуба от Ливърпул, а ситуацията около мениджъра Роналд Куман остава деликатна и холандският специалист може да бъде освободен от поста си.

Карамелите поведоха изненадващо в резултата, въпреки по-активната игра на лондончани в първите минути. Уейн Рууни с далечен удар в 12-ата минута даде аванс в полза на домакините.


Начо Монреал изравни с добавка пет минути преди почивката, а Месут Йозил вкара второ попадение за Арсенал, разписвайки се с глава след центриране на Алексис Санчес.

В 68-ата минута Идриса Гана получи втори жълт и съответно червен картон, като остави Евертън с човек по-малко.

Четвърт час преди края Александър Лаказет добави още едно попадение за артилеристите, а в самия край на редовното време Аарън Рамзи се разписа за 1:4.

В добавените минути на срещата Омар Ниасе се възползва от грешка в защитата на Арсенал и реализира втори гол за карамелите.

В петата минута на продължението Алексис Санчес оформи крайното 2:5 след асистенция на Рамзи.

След този успех артилеристите са на пето място във Висшата лига с актив от 16 точки, докато Евертън е в зоната на изпадащите със само 8 спечелени точки.

Карамелите нямат нито една победа в последните си пет двубоя от всички турнири.

Ощр от категория Футбол