Намери ни
To Top

Марица взе максимума от първия мач със Сало

Българският волейболен първенец Марица (Пловдив) надигра финландския шампион ЛП Сало (Сало) с 3:1 (18, 20, -23, 21) гейма, след близо два часа игра в първия мач от сблъсъка между двата отбора в Шампионската лига на Европа, игран тази вечер пред 1500 зрители в зала Колодрума. Така на Жълто-сините са достатъчни и два гейма от реванша във Финландия, за да продължат напред в престижната надпревара.

В началото на втория гейм финландките наложиха лек превес и дори успяха да поведат с 12:8. Маричанки бързо наваксаха изоставането си и изравниха при 14:14, а след 16:16 вече бяха неудържими.


Таня Петкова и Симона Димитрова донесоха на своите тотално превъзходство в атака, а последната отбеляза за победното 25:18. Вторият гейм беше брат-близнак на първия. ЛП Сало не само не успя да удържи първоначалното си предимство, но и с много непредизвикани грешки помогна за крайното 25:20 в полза на Марица.

Третият гейм бе истинска битка, а двата тима няколко пъти си размениха водачеството. След 18:16 за гостенките Жълто-сините протегнаха ръце към победата с 6 поредни точки при сервиси на Виктория Григорова, но ЛП Сало запази хладнокръвие, изравни при 22:22 и три разигравания по-късно се върна в мача с 25:23. Финландките не се предаваха лесно и в четвъртия гейм продължиха да показват страхотна игра в защита и да не позволяват на пловдивчанки да се откъснат в резултата. Кремена Каменова игра блестящо в тази част и допринесе цели осем точки за крайното 25:21, с което Марица затвори мача в своя полза.

Топреализатор на мача стана естонката Керту Лаак с 25 точки за гостенките от Сало. Кремена Каменова бе най-резултатна за победителките с 21 точки, следвана от Таня Петкова с 16.

Реваншът в зала Салохали е на 25 октомври от 19:00 б.в.

Ощр от категория Волейбол