Намери ни
To Top

Кралев връчи плакети на медалистите от световното по шотокан карате-до

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на българските състезатели от националния отбор по шотокан карате-до и треньора им Димитър Тодоранов, които спечелиха медали от 25-ото световно първенство в Егер (Унгария).

Министърът се ръкува с всеки един от призьорите и ги поздрави за силното представяне.

„Вашите резултати са доказателство, че в Българската федерация по шотокан карате-до се работи професионално. Благодаря Ви за начина, по който защитавате името на България и Ви пожелавам да бъдете все така усърдни в тренировките и да постигате още по-сериозни успехи“, обърна се към състезателите и треньорите министър Кралев.


Председателят на българската федерация (БФШК) Александър Славков също връчи на Красен Кралев почетен плакет и му благодари за подкрепата, която оказва на техния спорт.

На срещата присъства и Тодор Събев, който през месец май пострада сериозно по време на схватка от Европейското първенство в Суботица (Сърбия), след което по нареждане на министър-председателя Бойко Борисов бе транспортиран до България от екипаж от авиогрупа „Враждебна“ с транспортния самолет „Спартан“.

По-рано през деня Събев се срещна с премиера и лично му благодари за незабавната реакция след инцидента, при който получи мозъчен кръвоизлив. Европейският ни шампион увери Борисов, че се възстановява бързо и че през следващата година ще се върне към активната си тренировъчна и състезателна дейност.

На световното първенство в Унгария българските национали завършиха с 1 златен, 6 сребърни и 4 бронзови медала в индивидуалните дисциплини, а в отборните взеха 1 златно и 2 сребърни отличия. В шампионата участваха общо над 100 български състезатели (мъже, жени и деца) от почти всички 34 клуба, които членуват в БФШК. Общият брой на всички участници в първенството надхвърли 1200 състезатели от 38 държави.

Българските медалисти от 25-ото световно първенство:

Индивидуално (мъже и жени):

Борислава Ганева: 1-о място (кумите +58 кг) и 3-о място (оупън)
Анджей Згжива: 2-о място (ката)
Тихомир Тодоров: 2-о място (кумите +87 кг)
Денис Николов: 2-о място (кумите -77 кг)
Христо Щерев: 2-о място (мастърс) и 3-о място (кумите -68 кг)
Адриана Ганева: 2-о място (кумите -58 кг)
Лора Русчева: 2-о място (кумите +58 кг)
Кристина Свиленова: 3-о място (кумите -58 кг)
Йордан Георгиев: 3-о място (кумите -68 кг)

Отборно (мъже и жени):

Отбор кумите жени: 1-о място (Борислава Ганева, Адриана Ганева, Кристина Свиленова, Лора Русчева)
Отбор кумите мъже: 2-о място (Силвестър Гьолски, Тихомир Тодоров, Радослав Пенов, Веселин Димитров, Пламен Кирилов, Павлин Дишев)
Отбор ката мъже: 2-о място (Реми Бобев, Ресми Бобев, Илиян Дянков)

Ощр от категория Спорт