Намери ни
To Top

Джошуа: Такам е по-труден за нокаутиране от Пулев

Световният шампион в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова асоциация (WBA) Антъни Джошуа определи Карлос Такам за “по-труден за нокаутиране” от Кубрат Пулев. Както е известно, именно нигериецът бе назначен за съперник на шампиона, след като стана ясна контузията на Кобрата.

“Много е издръжлив, затова мисля, че е по-труден за нокаутиране. Голям мъж е, изправял се е срещу добри боксьори.


Широката публика не го познава, може би, защото не е толкова активен в социалните мрежи. Но е солиден противник и нямам право на разконцентриране. Няма просто да излезе срещу мен и да падне в първи рунд. Болшинството от феновете на стадиона ще подкрепят мен и в такава враждебна атмосфера очаквам той да си каже, че няма какво да губи и ще бъде мотивиран да бъде агресивен от самото начало. Това е неговият златен шанс да шокира света”, коментира Джошуа, цитиран от “Телеграф”.

От IBF потвърдиха за Sportal.bg, че Кубрат Пулев остава официален претендент за световната титла, като ще има шанс да се бие отново за нея при следващото насрочване на задължителна защита (естествено, ако е възстановен и достатъчно подготвен).

Ощр от категория Бойни Спортове