Намери ни
To Top

„Гледам Бербатов и ми напомня за най-голямата легенда“

Най-голямата звезда в родния футбол през новия век Димитър Бербатов получи поредното си велико признание. То дойде под формата на коментар от старши треньора на Монпелие Ролан Курбис.

„Гледам Бербатов и се възхищавам. Този човек е страхотен, напомня ми на Делио Онис от 70-те години, а всички знаем какво означава Делио Онис за Монако.


Сещам се за него, като наблюдавам движенията на българина в последните 20 метра от терена.“

Повод за тези думи беше асистенцията на българина, с която Монако вкара единствения и победен гол срещу един от бившите тимове на Митко – Байер Л, на старта на Шампионската лига.

„Много добре успява да заблуди съперника. Очакваш го да е на първа греда, а той вече е на далечната и обратно. Лесно му е да надлъже опонента си, много е труден за опазване“, допълва Ролан Курбис.

Делио Онис е определян за най-голямата легенда в историята на Монако. Централният нападател носи екипа на монегаските от 1973 до 1980 г., като вкарва 223 гола в 263 мача. С бяло-червената фланелка печели шампионската титла (1978) и Купата на Франция (1980). И сега е най-резултатният футболист в историята на Лига 1, като 5 пъти е голмайстор на шампионата, два от които с фланелката на Монако.

Делио Онис

Делио Онис

Ощр от категория Анализ