Намери ни
To Top

Когато Доктора бъде впечатлен, значи има защо

Валентино Роси определи японеца Кота Нозане като бъдещата звезда на MotoGP от Страната на изгряващото слънце. Пилотът направи дебюта си на „Мотеги“ този уикенд и показа отлична скорост, като след петъчните тренировки остана на 13-а позиция, точно зад дуото на Yamaha Валентино Роси и Маверик Винялес. Нозане трябваше да замести почти на пожар Йонас Фолгер, който получи здравословни проблеми и замина за Германия за по-обстойни медицински изследвания.

В четвъртата тренировка обаче Нозане претърпя нелека катастрофа, от която получи фрактура на дясната ръка, и трябваше да стартира в неделя от дъното на колоната.


Само четири обиколки след старта пък Нозане катастрофира отново на мократа „Мотеги“. Петъчната му скорост обаче изуми падока на MotoGP в Япония.

„Много добър, много бърз“, бе първият коментар на Валентино по отношение на младия японец. „В началото се опитах да го следвам, но той бе много бърз. Той има известен опит с M1, но отдавна, а и е много млад. Може да бъде най-добрият японец в MotoGP“.

Мнението на Доктора бе потвърдено и от шефът на сателита на Yamaha Ърв Поншарал, който заяви, че би предоставил на Нозане още възможности за изяви с М1. Този уикенд в Австралия обаче тимът на Фолгер ще се довери на съотборника на Нозане в световния шампионат по издръжливост – Брок Паркс, за когото Гран При на Австралия ще бъде домашно състезание.

Ощр от категория Спорт