Намери ни
To Top

Блестящ Минчев при победа на МЗТ

Йордан Минчев започва да показва на какво е способен и изигра много силен мач за МЗТ Скопие в Адриатическата лига. Преотстъпеният от европейския клубен шампион Фенербахче талант помогна на македонците да триумфират със 108:99 като гости на босненския шампион Игокеа (Александровац) и на практика си подари победа за днешния деветнадесети рожден ден. 

За 28 минути на терена Минчев бе вторият най-резултатен играч на терена със своите 19 точки, като повече от него вкара единствено Дамян Стояновски (23). Българският тийнейджър не се спря дотук и овладя 9 борби, направи 2 асистенции и открадна 1 топка, но същевременно сгреши и 5 пъти.


Юношата на Левски, за когото това е втори период под наем, след като миналия сезон бе част от сръбския КК Вършац, бе ефективен в стрелбата си – 5/7 за 2 точки, 2/4 за 3 точки и 3/4 от наказателната линия.

Боян Трайковски вкара 17 точки, към които добави 9 борби и 4 асистенции, докато Брет Бейли също завърши със 17 точки. Бившият играч на Маями Хийт Дорел Райт бе най-добър за Игокеа и най-резултатен в мача като цяло с 29 точки. Крилото подписа с босненския клуб наскоро, след като не успя да си намери отбор в НБА и в Китай.

МЗТ има две победи и две загуби след четири кръга в Адриатическата лига и е на десето място. Игокеа е на осма позиция със същия баланс, но по-добра точкова разлика.

Ощр от категория Баскетбол