Намери ни
To Top

Иван Влъчков стана шампион в клас Туринг предсрочно

Иван Влъчков с Хонда Сивик стана шампион в своя клас Туринг след победа на писта Бургас, 4-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

Така 18-годишният пилот защити титлата си от миналия сезон, като кръг преди края на сезона е недостижим за съперниците си в генералното класиране. Последната надпревара ще бъде на пистата Серес в Гърция.

На старта Иван поведе от полпозишън, а потеглящият от втора позиция Станислав Паришков с Опел Кадет счупи скоростна кутия при опит да превключи на втора предавка.


Идващия зад него Стоян Апостолов с Хонда Сивик се опита да го избегне, но в този момент се удари с Петър Бакалов. И тримата отпаднаха от състезанието, което даде шанс на Иван да контролира състезанието.

След повторния старт Влъчков поведе и до финала натрупа 34.67 сек пред втория Росен Русев с Хонда Сивик, като направи и най-бързата обиколка – 1:20.33 мин. Трети се нареди Боян Стоянов с Рено Меган.

„Стана добро състезание на една добра писта, заяви Влъчков след финала. – Благодаря много на целия ми екип и механиците, както и на семейството за оказаната подкрепа.”

Ощр от категория Спорт