Намери ни
To Top

Довициозо спечели дуела с Маркес в Япония

Андреа Довициозо спечели състезанието за Гран при на Япония в Мотеги.

Той завърши с време 47:14.236 минути и по този начин съкрати на 11 точки изоставането си от върха, който продължава да бъде окупиран от Марк Маркес (Испания, Хонда).

Състезанието в Япония протече при много тежки дъждовни условия.


В началото Маркес поведе колоната, но скоро беше изпреварен от Хорхе Лоренсо (Испания, Дукати). Той обаче не успя да удържи аванса си и в крайна сметка Марк си върна позицията, следван плътно от Довициозо

Битката в Япония беше решена в последната обиколка, а самият дуел между лидерите беше един от най-красивите в историята на мотоциклетния шампионат. И въпреки усилията на миналогодишния шампион, Андреа Довициозо излезе първи от „победния завой“ на азиатското трасе, за да спечели петата си победа за сезона и седма в кариерата.

Маркес завърши с пасив от 0.249 секунди за стотния подиум в кариерата си в Кралския клас, което ограничи щетите от загубата срещу Довициозо и испанецът продължава да води в генералното класиране.

Разликата е 11 точки, а последните три състезания са на 22-и октомври във Филип Айлънд (Австралия), 29-и октомври в Сепанг (Малайзия) и 12-и ноември във Валенсия (Испания).

Третото място в Япония спечели Данило Петручи (Италия, Дукати), а Андреа Яноне (Италия, Сузуки) и Алекс Ринс (Испания, Сузуки) финишираха пред Лоренсо. Дани Педроса (Испания, Хонда), Кал Кръчлоу (Великобритания, Хонда) и Валентино Роси (Италия, Ямаха) пък не успяха да стигнат до карирания флаг.

Ощр от категория Спорт