Намери ни
To Top

Лудогорец победи като гост Черно море с 1:0

Лудогорец надигра Черно море като гост на „Тича“ и успя да увеличи преднината си на върха преди днешните мачове на преследвачите

ЦСКА и Левски. Минималният успех трябва да се приеме като комплимент за домакините, които излязоха мотивирани да вземат нещо от двубоя и до последно поддържаха интригата срещу очевидно по класния си съперник. Гостите от Разград започнаха по-активно срещата и осъществиха осезаем натиск. В петата минута Джоди Лукоки центрира отдясно, но стражът Михайлов се хвърли и изби.


Топката попадна в краката на Абел Ани-се, който пропусна от добра позиция. С голямо желание играеха бразилците в състава на Димитър Димитров, водени от упорито пренебрегвания за националния отбор Марселиньо. Именно той изведе шампионите напред в резултата, отбелязвайки красиво попадение от пряк свободен удар, което бе доста оспорвано от домакините. В 13-ата минута Александър Цветков пробва късмета си с изстрел от границата на наказателното поле, но му липсваше достатъчно сила и Ренан спаси. След това и Сукуп се отчете с удар, но далеч на целта. Най-чистото положение от игрова ситуация обаче пропусна Жоао Пауло. Той направи страхотен пробив, при който той профуча край Сукуп, който падна на земята, бразилецът стреля, но Михайлов отби шута му в корнер. Нападателят можеше и да подаде към непокрития Вандерсон, което почти сигурно щеше  да  означава втори гол. Първата ситуация след почивката бе за домакините. Диагонален удар на Старокин за малко не влезе в левия долен ъгъл на Ренан. След десетина минути отново бившият футболист на Левски шутира, но неточно. Лудогорец обаче бе далеч по-опасен в опитите да реши всичко с второ попадение. Първо Лукоки след рязък финт шутира силно, а после Михайлов изби в кор-нер удар на Вандер-сон. Резервата Кешерю се опита да прехвърли стража на домакините почти от центъра. В 76-ата минута феновете на домакините отдадоха почит на починалия Андрей Стоянов, който бе сред любимите нападатели на варненци. На терена обаче настоящите „моряци“ все повече се задъхваха в опитите да спрат най-вече Джоди Лукоки. Добри намеси на Михайлов и Хасани обаче попречиха да се стигне до втори гол в тяхната врата. Шампионите демонстрираха отлична физическа форма и до последната минута влизаха подобаващо в единоборствата и поддържаха високи обороти.

Ощр от категория Футбол