Намери ни
To Top

Роналдо спаси Реал от издънка

Кристиано Роналдо спаси Реал (Мадрид) с победен гол за 2:1 при гостуването на Хетафе. Това бе първо попадение на Кристиано в Ла Лига от началото на сезона.

Карим Бензема бе дал аванс на Реал в 39-ата минута, а в 56-ата Молина изравни за домакините. Така се стигна до 85-ата минута, когато Роналдо засече от воле прекрасно подаване на Иско, за да спаси тима си от резил.


С този успех Реал се изкачи до второто място в класирането със 17 точки, но може да бъде изместен след изиграването на останалите мачове от кръга.

Убедителният лидер Барселона гостува по-късно тази вечер на Атлетико (Мадрид).

Роналдо изпусна да открие резултата в 11-ата минута. Малко след това Кико Касия сгреши и можеше да бъде наказан от Хорхе Молина, който стреля с глава, но над гредата.

След половин час игра Реал поиска дузпа, но преди това имаше засада.

В 39-та минута Бензема с хубав изстрел по диагонала направи 1:0.

След почивката гостите държаха инициативата, но пак не успяваха да вкарат. Пропуските на гостите бяха наказани в 56-та минута. След центриране отдясно Рамос отклони леко топката, а Молина я прати в мрежата зад Касияс – 1:1.

Реал се впусна в неспирни атаки. Зинедин Зидан опита да внесе свежест в тима си и пусна в игра Иско и Тео Ернандес. Натискът на Реал даде резултат чак в 85-ата минута. Иско подаде на Роналдо зад защитата на домакините и португалецът с мощен удар направи 2:1.

Ощр от категория Футбол