Намери ни
To Top

Спорове в САЩ дали да се кандидатират за още една олимпиада

Американският олимпийски комитет (ЮСОК) възнамерява да се кандидатира за домакин на зимните иггри през 2026-а или 2030-а година, въпреки че вече спечели правото да домакинство на лятната олимпиада през 2028-а. Срещу тези намерения обаче застанаха от комитета за организация на игрите в Лос Анджелис, като според тях това може да навреди не само на по-големите корпоративни договори, а и да попречи сериозно на продажбата на артикули с олимпийското лого и на други маркетингови планове.

„По време на генералната асамблея обявих, че се интересуваме и от домакинство на зимни игри . Най-добрият вариант за това е 2030-а година, за да не объркаме организацията на летните през 2028-а“, каза президентът на ЮСОК Лари Пробст на конференция в Колорадо.


„Ако Международният олимпийски комитет (МОК) е отворен към присъждането на домакинства за 2026-а и 2030-а в един ден, то със сигурност и нашето предложение ще бъде обсъдено. Искаме нашите документи да бъдат на масата, когато такова нещи се случи“, добави той. Американците бяха домакини на зимни олимпийски игри в Солт Лейк Сити през 2002-а година.

Ощр от категория Спорт