Намери ни
To Top

Моу: Ще излезем с девет нападатели срещу Ливърпул

Жозе Моуриньо не разбира защо анализаторите смятат, че напрегнатата атмосфера на стадиони като „Анфийлд“ би се отразявала негативно на Манчестър Юнайтед.

Тимът на португалеца гостува на Ливърпул в събота в може би най-голямото дерби от началото на сезона.

„За мен е забавно, защото хората говорят за голямата атмосфера и как не сме я харесвали. Напротив – ние искаме точно това.


Атмосферата ни мотивира и вдъхновява и бих избрал да има такава всеки мач. Да не мислите, че играчите на Лас Палмас бях щастливи да играят на празен стадион срещу Барселона? За нас е удоволствие да играем на „Анфийлд“. Никога не съм чул играч да се оплаква от това. Невероятно е да играеш там“, заяви Моуриньо.

Португалецът коментира и състава, който ще избере за важната среща. В типичен свой стил се пошегува, че ще пусне 9 нападатели срещу кръвния враг. Освен това Майкъл Карик със сигурност няма да играе.

Моуриньо сравни мача на „Анфийл“ през миналата година с този в събота.

„През миналия сезон спечелихме точка тук, но без никакви проблеми. Сега ще видим какво ще стане, тъй като търсим победата. И през миналия сезон беше така, но не се получи“, увери бившият наставник на Челси и Реал Мадрид.

Той заяви и че срещата с Ливърпул не е чак толкова специална.

„За мен това е още един мач. Ако беше последен през сезона щеше да е много важен, но сега е октомври. Разбирам традицията и емоцията във феновете, но гледам професионално на нещата. Казвам на играчите си, че всеки мач е важен и няма лесни. Важна е настройката. В по-добра позиция сме от Ливърпул и играем по-добре. Имаме увереност, но срещата ще е много трудна и за двата отбора“, добави португалецът.

Ощр от категория Футбол