Намери ни
To Top

Не сме играли контрола на дата за бараж от 8 години

Това дали Петър Хубчев трябва да остане начело на националния отбор в общи линии е предрешен въпрос, колкото и президентът на БФС да не си дава зор с официалното предложение и подписването на нов договор. Отношението към темата и протакането обаче е ясен сигнал, че в управлението на българския футбол продължава да има доста слабости, които дразнят все повече. Постоянно се повтаря, че за подготовка на националните отбори са осигурени идеални условия, но дали всъщност е така. Петър Хубчев сигурно е единственият селекционер в света, който до момента е водил отбора си само в официални мачове.


И няма как оформилият се като професионалист в Германия легендарен защитник да не е нервен заради това. Колкото и да го приемат като свой, точно заради общото минало и Борислав Михайлов, и Йордан Лечков не биваше да са така лежерни в опитите да осигурят противник за спаринг на датите, в които в Европа ще се играят баражи за последните квоти за световното.

Откакто бе въведена настоящата система за класиране, на дата за бараж нашият отбор не е играл от 2009 година насам. Тогава победихме с 4:1 Малта, а през 2011, 2013 и 2015 мачове за отбора през ноември нямаше. Хубчев   не   открива Америка, твърдейки   че   всеки двубой е важен още   повече, когато   възможностите на играчите очевидно са ограничени и само обиграността, може да подобри резултатите.

Ощр от категория Анализ