Намери ни
To Top

Предстои дерби на върха в класирането на хандбалното ни първенство при мъжете

Много интересен и оспорван мач се очертава в съботния ден във Варна, където един срещу друг излизат водачите в таблицата “Локомотив“ и втория в подреждането“Чардафон“ (Габрово). Двата тима имат по четири точки от началото на първенството и определено интригата за победата ще бъде до последната минута в зала “Черно море“. Срещата е от 15:00 часа, а в тима на домакините имат кадрови проблеми с двама основни хандбалисти.

„ Почти сигурно няма да използвам вратаря Михаил Пенев и левия гард Бранимир Балчев.


Имат контузии и не искам да рискувам. Въпреки това разполагаме с играчи, които да ги заместят в дербито. Съперникът ни играе добър хандбал и не е за подценяване. Ние обаче ще трябва да бъдем много мотивирани от началото до края на мача, за да победим. Не ми се иска дори и да си помисля, че серията ни от 27 поредни мача без загуба ще бъде прекъсната точно в нашата зала”,сподели треньорът на “Локомотив“ Никола Карастоянов.

Габровци пътуват за Варна в деня на мача, а и в техния тим имат проблеми с контузени състезатели.

„ Със сигурност Евлоги Вълчанов и Марио Янчев няма да играят. Но и без тях ще трябва да направим един силен мач, най-вече от тактическо естество. В мачовете срещу отбори като “Локомотив“ освен да се раздадеш докрай на терена, трябва да неутрализираме  и силните страни на противника. Ние добре познаваме варненци. Със сигурност няма да бъде лек мача ,както за нас, така и за тях”, коментира предстоящата среща Христо Йорданов – старши треньор на “Чардафон“ .

Ето и всички срещи от програмата на 4-ия кръг на “А“РХГ :

14 октомври 2017г. (събота)

15:00 часа „Локомотив” (Варна) – „Чардафон”

15:00 часа НСА – „Спартак” (Варна)

15 октомври  (неделя)

15:00 часа “Осъм“ (Ловеч) – “Пирин“ ГД

Двубоят „Локомотив” ГО – „Фрегата” се отлага, а в този кръг „Добруджа” почива

При жените предстои 2-ия кръг от шампионата. Програмата за мачовете :

14 октомври 2017г. (събота)

15:00 часа “Поморие“- “Бъки“

15:00 часа “Етър”64- “Шумен“98

15 октомври  (неделя)

15:00 часа “Ники спорт“ (Сливница)- “Свиленград“

След изиграването на срещите от 1-ия кръг в женското първенство , тимовете на “Етър”64, “Свиленград“ и “Бъки“ имат по 3 точки, а останалите отбори са без актив.

Ощр от категория Спорт