sportove.net

Хубчев: Искам отборът да играе както през втората част

Селекционерът на националния отбор Петър Хубчев бе видимо разочарован от поведението на играчите през първото полувреме в Люксембург. “Отборът беше отпуснат. Единственото позитивно от мача е реакцията на отбора през второто полувреме. Просто играта не се получаваше.


Още веднъж доказваме нещо, което от години се прави в националния отбор, че не всеки мач се играе на 100 процента”, обяви Хубчев. “Истината е, че националният отбор трябва да играе по начина, по който го направи през второто полувреме. И аз не зная на какво се дължи тази промяна в двете полувремена. Сигурно футболистите ще споделят. Имам забележки към целия отбор за първото полувреме. Ако сега поставим оценка за този цикъл, ще бъде необектив-на. Не бих казал, че нещо ме е разочаровало. Точно обратното. Мисля, че позитивните неща бяха повече. В доста от мачовете се държахме по достоен начин. Не бих казал, че срещу фаворитите играем по-нави-то, а с другите се отпускаме. Трябва да търсим постоянство”, добави селекционерът. “Най-малко на мен трябва да зададете въпроса дали оставам начело на националния отбор. Сега сме под емоция и може да кажа нещо, което не трябва”, каза Хубчев за бъдещето си. Относно следващи мачове на националния отбор той бе категоричен: “Мисля, че трябва да играем контрола през ноември, когато са баражите. Трябва да се използва всяка една възможна дата. Беларус изигра най-малко 7 контролни мача, откакто ние сме треньори. Другите отбори нямаха по-малко от 4 проверки, а ние нито една”.

Хубчев не се завърна с тима в България вчера. Той се прибра в Германия, където живее семейството му.


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.