Намери ни
To Top

Стефанов: Всичко освен оставане на Хубчев би било грешка

Членът на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов се изказа остро срещу селекционерите на младежите и юношеския ни тим до 17 години -Антони Здравков и Викторио Павлов. Той обаче бе твърдо за това Петър Хубчев да подпише нов договор с централата.

„Хубчев трябва да остане. Всичко друго би било грешка.


Аз съм „за“ и с двете ръце. С изключение на него и селекционерът на юношите до 19 години (б.а. – Ангел Стойков)

всичко трябва да се изрине. Хайде, Марчо Дафчев, който води 15-годишните, е отскоро, може да поработи, да го видим. Може и да направи нещо. Ако сложа моя администратор в Славия Кольо Янкулов, който е толкова години покрай футбола, ще се справи по-добре от Викторио Павлов и Антони Здравков. Ще нареди момчетата по-добре“, категоричен бе президентът на Славия пред „Тема Спорт“.

„Петър Хубчев има още плява да изчиства и съм сигурен, че си е извадил заключения кого трябва да маха и кого да остави. И Дейвид Копърфийлд да сложим, какъвто и да е магьосник, не може да направи чудеса. Това е материалът и с него трябва да се постигнат добри неща. А те можеше по-лесно да се получат, ако бяхме оставили тези две години млади футболисти до 21 години задължително да играят в отборите си в елита. Така те ще бъдат добре подготвени. Видяхте, че първата година с това правило имаше ефект, но след това отново Кралят Слънце се намеси и ето докъде я докарахме. И той цъфна и върза, но важното е, че попречихме на българския футбол. Това слънце грее, но не топли“, добави Стефанов.

Твърдо зад селекционера Петър Хубчев са и играчите, които изразиха гласно това след мача с Люксембург. Преди мачовете с Швеция и Холандия преди месец селекционерът е имал разговор с президента на БФС, като двете страни са постигнали принципна договорка за удължаване на контракта за още един цикъл – този за Евро 2020.

Ощр от категория Футбол