sportove.net

Байерн се отказва от Хамес

Ръководството на Байерн възнамерява да върне Хамес Родригес на Реал Мадрид. Колумбиецът бе привлечен на “Алианц Арена” под наем за два сезона. Той обаче изпитва сериозни трудности с адаптацията си в Бундеслиагта, а уволнението на треньора Карло Анчелоти, който настояваше за неговото привличане, още повече е изолирало играча в съблекалнята на баварците.

За привличането на Хамес Байерн плати 6,5 милиона евро, като в договора между двата клуба е заложена и клауза за откупуване на стойност 42 милиона евро.


В момента адвокатите на германците внимателно разглеждат договора, за да открият вратичка как да върнат халфа на Реал Мадрид и да намалят загубите си.

“Хамес Родригес не говори немски. Футболът в Германия е доста по-различен от този в Южна Америка. Това е много трудна ситуация за млад играч, но той трябва да знае, че има моята подкрепа във всяко отношение”, заяви по този повод новият наставник на Байерн Юп Хайнкес.


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.