sportove.net

Кличко за Джошуа – Пулев: Това е спорт, нищо не се знае

Бившият шампион в тежка категория Владимир Кличко даде леко предимство за Антъни Джошуа срещу Кубрат Пулев, но не се ангажира с категорична прогноза за предстоящия на 28 октомври в Кардиф сблъсък.

“Мисля, че Антъни има по-голям шанс да победи Пулев. Но все пак това е спорт, нищо не се знае”, каза украинецът.

Той сложи край на кариерата си преди два месеца, с което отвори вратата за българина, който е първи претендент за титлите в тежка категория на Mеждунарoдната боксова федерация (IBF), Международната боксова организация (IBO) и Световната боксова асоциация (WBA).


Джошуа спечели коланите след победа срещу Кличко пред 90 хил. зрители на стадион “Уембли”. Украинецът първо се съгласи на реванш, но след това реши да прекрати спортната си кариера.

“Антъни Джошуа представя спорта много добре. Той е шампион в тежка категория. Заслужава титлата най-добър, така че съм доволен от това, което направих. Спокоен съм откакто преди два месеца прекратих кариерата си. Оставих бокса в добри ръце”, доволен е Кличко.


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.