Намери ни
To Top

Димитров вече е пети в битката за Финалите на АТР

Григор Димитров отстъпи с едно място в седмичната ранглиста на АТР, но затова пък отбеляза прогрес в класацията “Race to London”, която ше определи участниците във Финалите на АТР (12-19 ноември). Първата ни ракета вече заема 5-ото място с актив от 3275 точки, спечелени от началото на годината. Както е известно, за престижната надпревара се класират първите осем в сезонната ранглиста.

26-годишният хасковлия има шансове да увеличи още актива си при добро представяне на “Мастърс” турнира в Шанхай, който ще се проведе през тази седмица.


Димитров е поставен под №6 в основната схема и ще почива в първи кръг, а във втория ще срещне победителя от от мача между участващия с „уайлд кард“ Чжъ Чжан (Китай) и Райън Харисън (САЩ).

Българинът никога в кариерата си не е прескачал втори кръг, като има четири отпадания в тази фаза от петте си участия досега. Той е в горната част на схемата и на четвъртфиналите може да срещне водача в световната ранглиста Рафаел Надал (Испания), от когото загуби в полуфиналите на турнира в Пекин с 3:6, 6:4, 1:6.

До края на годината Григор Димитров ще участва на още два турнира – в Стокхолм, АТР250 (16-22 октомври) и в Париж, “Мастърс” (30 октомври – 5 ноември), от които зависи дали той ще направи дебют на Финалите.

След успеха в китайската столица Рафаел Надал увеличи преднината си на върха. Испанецът оглавява класацията с 9865 точки, а преследвачът му Роджър Федерер е с 7505. Следват Александър Зверев с 4310, Доминик Тийм с 3715, Димитров, Марин Чилич с 3175, контузеният и загубил две позиции Стан Вавринка с 3150, за когото сезонът вече приключи, а на последното осмо място, даващо право на участие в Лондон, засега е Давид Гофен с 2740. Белгиецът триумфира в Токио, като за него това бе втора титла в последните две седмици. Благодарение на нея той направи скок с цели пет места в класацията.

Ощр от категория Тенис