sportove.net

Дъжд и кал в първия ден на Европейското първенство по мотокрос в Троян

При тежки метеорологични условия и много вода по трасето в Троян завършиха квалификациите за място и първия манш в клас МХ на Европейския шампионат по мотокрос. Почти едно денонощие над града не беше спирало да вали , което направи мотополигона доста труден за 93-ма състезатели от Гърция, Турция, Кипър и България. Въпреки това до сериозни инциденти не се стигна, но определено пилотите изпитваха сериозни затруднения в управлението на своите мотори в дъжда.  За най-малките в клас МХ65сс.


бяха спестени по-трудните елементи на трасето и караха по съкратен път в своите свободни тренировки и квалификацията за място . С време от 44.645 секунди серията спечели Християн Георгиев (НСА Моторспорт, КТМ), а при МХ 85сс. това направи Антонис Сагмалис от Гърция . Майкъл Иванов (НСА Моторспорт, КТМ) беше над всички в МХ2 в днешния ден, като успя да направи едно пробягване в рамките на 2:01:544 минути за обиколка  и утре ще застане на първата позиция на бариерата. Румънецът и водач във временното класиране в МХ1 Адриан Радута(Ямаха) спечели квалификацията с време от 2:07:103 минути . По програма се състоя и първия манш в клас МХ, като на старта застанаха 32 пилота. Още от началото Владимир Попов (НСА Моторспорт, Кавазаки) поведе колоната и с аванс от 29 секунди завърши като победител пред Григор Царев (JRC-София, КТМ). Трети пресече финала Янко Зоков (АИТ Рейсинг тим, Кавазаки) завършвайки на 50.6 секунди зад Попов.

Утре от 10:30 е официалното откриване на Гран При България в Троян, а след него са и състезателните маншове. Входът за публика е безплатен!


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.