Намери ни
To Top

България с минимална загуба от Франция в София

България загуби с 0:1 от Франция в предпоследен мач от световните квалификации. Поражението, коео беше първо за нашинте на собствен терен, уби и илюзорните ни надежди за бараж. „Петлите“ пък спечелиха в София за пръв път след 85 години.

Мачът започна с гол от съблекалнята.


„Петлите“ вкараха още в 3-ата минута. При първата си атака в мача Антоан Гризман подаде към Блес Матюиди в наказателното поле и той по диагонала простреля Пламен Илиев за 1:0.

Гостите продължиха да ни натискат. В 15-ата минута Мбапе влезе на скорост и стреля, но Пламен Илиев изби в корнер. Малко след това отново Мбапе пробва удар от въздуха, но топката излезе в аут. Лаказет също се опита да изненада нашия вратар, но и неговият шут беше неточен.

В 37-ата минута се откри единствената възможност пред българския отбор. Далечен удар на Неделев изненада вратаря на Франция Юго Лорис който не можа да улови топката, при добавката Костадинов отново уцели стража, а накрая Славчев стреля високо над вратата.

Веднага след почивката погледнахме към вратата на гостите. Тодор Неделев стреля неточно и това беше всичко. Не помогна и влизането на Краев. Французите играеха умно и постепенно затваряха облъча пред нашата врата, но не създаваха голови положения. Българите разчитаха на епизодични контри.

Георги Костадинов пък си изкара жълт картон, заради който ще пропусне вече безмисления мач с Люксембург.

Българите пробваха да излязат от клопката и дори да изравнят, но така и не успяха нитоведнъж да застрашат вратата на Юго Лорис.

Загубата ни остави на 4-о място с 12 точки, далеч зад втория Швеция (19). Французите съ първи с 20 т. и при резонна поледа срещу Беларус в последния мач се класират директно.

Ощр от категория Футбол