Намери ни
To Top

Димитров пречупи Дел Потро и продължава напред в Пекин

Григор Димитров показа характер и увереност, за да победи аржентинеца Хуан Мартин дел Потро със 7-6(6) 7-5 в мач от втория кръг на турнира в Пекин и да се класира за 1/4-финалите на надпреварата.

Гришо имаше само една победа в шест мача срещу Дел Потро до момента, но тя дойде при последната им среща на Мастърса в Синсинати. Този успех очевидно даде увереност на българския тенисист, защото той успя да обърне и двата сета от изоставане с пробив. Двубоят започна лошо за Димитров, който изгуби подаването си още на старта.


Постепенно той стабилизира играта си и успя да се възползва от първата си възможност за пробив, за да изравни. В крайна сметка се стигна до тайбрек, който бе много оспорван и двамата си разменяха надмощието. Делпо имаше шанс да затвори сета при 6-5, но Григор отрази сетбола, след което спечели още две точки, за да поведе в резултата.

Втората част се разви по подобен начин. Българинът допусна спад в играта и съперникът му се възползва, за да стигне до пробив и да го затвърди, повеждайки с 5-2. Димитров обаче отново демонстрира класа и спечели пет поредни гейма, с което затвори мача след точно 2 часа игра.

По този начин Гришо продължи успешното си представяне в Пекин, а на 1/4-финалите ще се изправи срещу испанеца Роберто Баутиста-Агут, който по-рано днес разби Алиаз Бедене с 6-0, 4-0 и отказване на британеца. Димитров и Баутиста-Агут са си разменили по една победа досега, като испанецът надделява именно в Пекин преди 4 години, а през 2014-та хасковлията печели в 4 сета срещата им от 1/8-финалите на Аустрелиън Оупън.

Ощр от категория Тенис