Намери ни
To Top

Бащата на Неймар разкри какво е накарало синът му да отиде в ПСЖ

Бащата на Неймар коментира отношенията на бразилската звезда на Пари Сен Жермен с уругвайския нападател на френския тим Единсон Кавани. Неймар да Силва обясни и защо синът му е избрал да премине в ПСЖ. Неймар-старши твърди, че е искал синът му да остане в Барселона, но не е успял да убедите 25-годишния нападател да продължи да играе на “Камп Ноу”.

“Решението на Неймар да дойде в Париж ме изненада.


Миналата година имахме оферта, но не постигнахме споразумение. Този път офертата на ПСЖ беше много интересна. Идеята отборът да се бори за спечелването на Шампионската лига и френското първенство го удовлетвори”, сподели пред Telefoot бащата на Неймар.

“Истината е, че аз бях този, който се колебаеше до последно. Казах на Неймар: “Ти си спокоен в Барселона, намираш се в комфортната си зона. Най-добрият избор за теб е да останеш”. Но той пожела да излезе от комфортната си зона и да рискува. Неговите приятели Меси, Суарес, Ракитич и Пике – всички те се опитаха да го задържат в отбора. Беше много трудно, Неймар наистина искаше да дойде в Париж. Той искаше това предизвикателство и ние го подкрепихме”, продължи Неймар да Силва.

Бащата на звездата коментира по следния начин темата за Неймар и Кавани, които имаха спор за това кой да бие дузпа и фаул по време на мача с Лион в Лига 1 миналия месец, спечелен от ПСЖ с 2:0: “Нещата бяха преувеличени. Те са страхотни играчи. Видяхме срещу Байерн (Мюнхен), че няма проблеми” (френският тим разби баварците с 3:0).

Що се отнася до амбициите на Неймар за “Златната топка”, бащата на футболиста заяви: “Ако на Неймар му е писано да спечели “Златната топка”, той ще я спечели. Но не мисля, че той я иска на всяка цена. Ако я искаше на всяка цена, той щеше да остане в Барселона, защото в този клуб имаше всичко. Мотивацията му да отиде в Париж бе свързана с друго. Неймар отиде в ПСЖ заради отбора. Вече знаехме, че ако някои малки детайли бяха различни, ПСЖ вече можеше да е спечелил Шампионската лига. Подписахме договор за 5 години и имаме 5 години да спечелим Шампионската лига. ПСЖ е на верния път”.

Ощр от категория Анализ