Намери ни
To Top

Лудогорец стъпи на върха в Първа лига

Отборът на Лудогорец записа заслужена домакинска победа с 2:0 над Берое в мач от 11-ия кръг на Първа лига и по този начин стъпи на върха във временното класиране. „Орлите“ имат 27 точки, а на второ място с една по-малко е ЦСКА-София.

Първото попадение отбеляза Марселиньо в 23-ата минута, а в 86-ата Лукоки удвои. След днешното попадение бразилецът се превърна в най-резултатният чужденец в Първа лига.


Техничният полузащитник вече има на сметката си цели 57 попадения в родния шампионат.

В 14-ата минута българският шампион създаде първата сериозна опасност. Яцек Горалски отне и намери Джоди Лукоки. Крилото без да се бави центрира към Абел Анисе. Халфът шутира от чиста позиция без подготовка и се виждаше как топката ще влезе в мрежата. Павел Виданов обаче се протегна и спря летежа на кълбото към вратата на гостите и по този начин предотврати чист гол.

В 23-ата минута домакините поведоха. Марселиньо се възползва от груба грешка на Павел Виданов и с плътен удар разпечата вратата на тима от Стара Загора за 1:0.

В 39-ата Еуженио отправи добър изстрел по диагонала, но Хорхе Броун реагира светкавично и изби. Това бе и най-добрата възможност за Берое за отбелязване на попадение.

В началото на втората част играта на двата тима се развали и възпитаниците на Димитър Димитров и Александър Томаш трудно вързваха по 2-3 паса. Лудогорец и Берое залагаха на безцелното изритване на топката напред и логично головите положения бяха кът. Херо прати Марселиньо на крилото и „орлите“ не успяха да сътворят нищо смислено. Въпреки това „зелените“ не дадоха никакъв шанс на своя опонент да застраши вратата на Броун.

В 47-ата минута Лукоки прати топката в мрежата, но голът не бе зачетен заради игра с ръка на бързоногото крило.

Постепенно българският шампион подобри играта си и след 58-ата минута напълно надигра своя противник.

Кешеру оправи удар, но стражът Перниш бе заел добра позиция и изби в корнер.

Гостите отговориха с няколко атаки, които не доведоха до опасност.

В 76-ата минута Клаудио Кешеру стреля опасно с глава, но Перниш със сетни усилия успя да избие в корнер. Последва центриране, при което Анисе опита късмета си, който не го покри.

До края на мача Лудогорец вдигна още оборотите и създаде няколко опасности.

В 86-ата минута Натанаел изведе на добра позиция Лукоки, който оформи крайното – 2:0.

Първа професионална лига, 11 кръг:

ЛУДОГОРЕЦ – БЕРОЕ 2:0

1:0 Марселиньо 23
2:0 Лукоки 86

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Броун, 5. Терзиев, 32. Пластун, 6. Натанаел, 4. Сисиньо, 44. Горалски, 12. Анисе, 84. Марселиньо, 28. Кешеру, 88. Вандерсон, 92. Лукоки

БЕРОЕ: 12. Перниш, 3. Желев, 4. Като, 5. Виданов, 6. Иванов, 7. Райнов, 8. Охене, 9. Камбуров, 26. Хаджиев, 71. Карачанаков, 77. Еуженио

Ощр от категория Футбол