Намери ни
To Top

Един лош сигнал за футбола от Мюнхен

Лицето на сериозността и германската строгост. Байерн, дори и без Маури-цио Дзампарини за президент, изгони треньора си само след 6 кръга от първенството и 2 изиграни мача от Шампионската лига. Има два шокиращи аспекта, които излизат на преден план. Първият е, че говорим за Карло Анчелоти, един от най-титулуваните специалисти в Европа, печелил титли и трофеи от Шампионската лига с Милан.


Челси, Реал Мадрид, ПСЖ, а и с Байерн. Вторият е, че клубът, който го уволни, е символ на стабилността и програмния стил на ръководене във футбола, фактът, че Байерн сменя наставника си в края на септември, вероятно заради тежката дума на някои звезди в съблекалнята, е много лош сигнал за европейския футбол.

Анчелоти е тотем, на който големите клубове разчитат за своето възраждане или разтеж, едно пристанище, на което всеки кораб може да избегне бурята. Този път обаче от Реджоло, който винаги е съумявал да се справя с грандомански президенти (като Берлускони и фло-рентино Перес) и големи футболисти. Ако има допусната от Карлето грешка, то тя е че през миналото лято подцени подопеч-ните си в Байерн. Един отбор с доста играчи над 30-те, които са от световна класа, но вече не правят разликата на терена. Експлозията на случая с Томас Мюлер и контузията на Но-йер, които допълнително наказаха баварците до невъобразими граници, свършиха останалото и приключиха авантюрата много преди края на договора му (юни 2019 г.).

И сега Карлето се превръща в блуждаещата бомба на европейския футбол: при първите колебания на някой голям отбор веднага ще се спряга неговото име. Тази игра вече започна. В Англия го спрягат за Уест Хем, но е трудно да си представим, че той ще приеме оферта на клуб от трета линия на Висшата лига. В Италия слуховете за добрите отношения между Анчелоти и Милан набраха сила още преди уволнението му. В крайна сметка всички за Карло.

Ощр от категория Футбол