Намери ни
To Top

На Острова обявиха колко ще спечели Кобрата

Пулев може да спечели до 2 млн. паунда от сблъсъка със световния шампион в супертежка категория Антъни Джошуа на 28 октомври в Кардиф, обяви “Сън”. Двамата ще се изправят един срещу друг на стадион “Принсипалити” в Кардиф, като залогът са трите пояса на британеца във версиите IBF, IBO и WBA. Двубоят предизвика истинска истерия на Острова, като в деня на пускането на билетите в продажба бяха разграбени 70 000.


С това беше счупен и рекордът за най-бърза продажба на пропуски за спортно шоу на съоръжението.

Както е известно, преди два дни Кобрата обяви, че ще дари половината от хонорара си за благотворителност, ако победи Джошуа.

“Здравейте, приятели! Ден след ден, голямата битка в Кардиф наближава. Мисля си…., че ако победя в този мач, ще даря половината пари за благотворителни каузи. За домове за сираци или на болници за животоспасяващи апаратури и други. Аз ще съм щастлив да съм световен шампион. Парите нека да зарадват други, крайно нуждаещи се”, написа Пулев в социалната мрежа.

Българинът има само една загуба в 26-те си мача до момента, от Владимир Кличко с нокаут в петия рунд. Джошуа пък може да се похвали със 100% успеваемост – 19 срещи и 19 победи с нокаут.

Хонорарът на Пулев за мача с Кличко бе 1,4 млн. долара.

Ощр от категория Бойни Спортове