Намери ни
To Top

Надал се гласи за треньор на Испания на Игрите в Париж

Световният №1 и носител на 16 титли от Големия шлем Рафаел Надал се гласи да води Испания като треньор на олимпиадата в Париж през 2024 година. Той обяви, че няма шанс да продължи да е на корта като тенисист дотогава, тъй като вече ще бъде на 38, но не отхвърля възможността да води съотборниците си по време на турнира, който ще се проведе на любимите му кортове на „Ролан Гарос“.

„Все пак, ще бъде на клей… трябва да участвам поне като треньор. Целта ми е Токио 2020, защото за Париж вече ще бъда на 38-годишна възраст и едва ли ще съм конкурентоспособен.


А и играя тенис от 300 години вече, ще дойде момент да спра. Не знам как се виждам като треньор, сега не си го представям, но много други играчи са казвали същото, а после са развивали добри кариери“, каза пред „Ел Еспаньол“ Надал.

Матадора има златен медал от Олимпийските игри в Пекин 2008 на сингъл и от Рио 2016 на двойки в тандем с Марк Лопес.

Настоящият му треньор Карлос Моя пък разкри, че няма да има нови попълнения в щаба на Рафа през следващия сезон. Единственият отсъстващ ще бъде чичо му Тони. „Няма да има някаква йерархия. Тук ще е и Франсис Роиг, а другата седмица аз отивам с него в Азия. За следващата година отборът ще е такъв. Няма да има промени. Всичко опира до играча. Говорим за опитен тенисист, който е на 31 и който знае от какво се нуждае. Той разчита на нас да го снабдяваме с информация“, констатира Моя.

Ощр от категория Анализ