Намери ни
To Top

Двоен празник за златните момичета

На днешната дата(25 септември) през 2011 г. българският ансамбъл спечели златните медали на световното първенство в Монпелие в съчетанието с два обръча и три ленти.

Отборът бе в състав Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Катрин Велкова и Елена Тодорова. Старши треньор на отбора беше Илиана Раева с помощнички Ина Ананиева и Мариела Пашалиева.


Първите четири момичета сега имат и още един повод да празнуват. Мишето, Рени, Хриси и Цвети вече са дипломирани треньорки от Националната спортна академия.

Златните момичета положиха успешно държавния си изпит на датата, на която спечелиха и първия си златен медал, след който катриерата им се разви главоломно, за да стигнат до бронзовите медали от олимпиадата в Рио де Жанейро.

В момента 3 от момичетата продължават живота си в художествената гимнастика. Маевска е помощник треньор в националния ансамбъл и подготвя наследничките си за още по-големи успехи.

Цвети Найденова пък получи шанс да тренира по-малкия отбор гимнастички, като ще е помощник треньор на Вяра Ваташка при девойките.

Тодорова пък успешно се вклини сред съдийките в любимия си спорт и вече има друг поглед върху изпълненията на грациите.

За сега само Камберова не е подела някаква инициатива в художествената гимнастика, но пък загатна, че ще се занимава със спорт в родния си град Пазарджик.

Ощр от категория Спорт