Намери ни
To Top

Барселона ще се пробва за Коутиньо и през януари

Барселона ще продължи да опитва да привлече голямата звезда на Ливърпул Филипе Коутиньо, въпреки че каталунците удариха на камък в тези си намерения през изминалото лято. Според Sport.es този трансфер ще бъде на дневен ред още през януари. Изданието твърди, че от „Камп Ноу“ не са спирали да поддържат връзка с Коутиньо в последните 25 дни – колкото минаха от затварянето на летния трансферен прозорец.


Агентите на бразилеца пък вече са получили уверението на собствениците на Ливърпул, че този път последните ще се срещнат с представителите на Барса и ще преговарят, твърди Sport. Двете страни не са срещнали нито един път през изминалото лято, като цялата комуникация между двата клуба се е провеждала посредством имейли.

Собствениците на Ливърпул категорично са отказали да преговарят, за да не разочароват мениджъра на клуба Юрген Клоп, който ги в уверил, че с Коутиньо в състава си мърсисайдци ще се борят за титлата. Все още са изминали едва шест кръга от началото на сезона, но неособено убедителният старт на Ливърпул в първенството е направил скептични босовете по отношение на възможността отборът да се пребори за титлата. Поне така твърди каталунското издание. Поради тази причина американските собственици на Ливърпул вече били склонни да преговарят и дори да продадат Коутиньо, ако Барселона предложи адекватна сума за него.

Бразилецът вече дебютира в груповата фаза на Шампионската лига, което означава, че той няма как да играе за друг клуб през този сезон в турнира. Това обаче няма да откаже Барселона. Дори сделката да не стане през януари, то опитите ще продължат и през следващото лято.

Ощр от категория Трансфери