Намери ни
To Top

Шампионът Марк Маркес дръпна на върха с нов триумф

Защитаващият титлата си Марк Маркес (Испания) с Хонда спечели състезанието от световния шампионат по мотоциклетизъм в клас Мото СР за Голямата награда на Арагон.

Трикратният световен първенец в кралския клас Маркес беше най-бърз на пистата „Моторланд Арагон“ в испанския град Алканис с време 42:06.81 минути, записвайки втора поредна победа, пета за сезона и общо 34-а в кариерата си.

Той изпревари с почти секунда сънародника си Дани Педроса с Хонда, който финишира за 42:07.


695 минути. Хорхе Лоренсо с Дукати затвърди доминацията на домакините с третото си място с време 42:08.844 минути.

Победителят в квалификациите Маверик Винялес също от Испания с Ямаха остана четвърти с 42:12.072 минути, а деветкратният световен шампион по мотоциклетизъм Валентино Роси (Италия) с Ямаха се нареди пети с 42:12.698 минути.

Роси се завърна на пистата и се състезава за първи път, след като в началото на месеца получи фрактура на крака по време на тренировка с кросов мотор и претърпя операции на счупените си тибия и фибула.

Седми пък финишира един от претендентите за титлата през този сезон Андреа Довициозо (Италия) с Дукати с време 42:14.271 минути.

Лидер в генералното класиране е Маркес с 224 точки, следван от Довициозо с 208 точки и Винялес със 196 точки. Педроса е четвърти със 170 точки, а Роси е пети със 168. До края на сезона остават още четири старта.

Ощр от категория Спорт