Намери ни
To Top

Возняцки среща Мугуруса на 1/2-финал в Токио

Защитаващата титлата си от миналата година Каролине Вожняцки спаси два мач-бола и стигна полуфиналите на тенис турнира от сериите Premier в Токио.

Там тя ще се изправи срещу световната номер 1 Гарбине Мугуруса.

Датчанката се наложи драматично над Доминика Цибулкова с 3:6, 7:6(5), 3:1, след като словашката състезателка получи контузия в дясното бедро и се отказа.

Цибулкова бе близо до затваряне на мача на свой сервис при 6:5 във втория сет, като стигна до два мач-бола, но не ги реализира и впоследствие допусна пробив в шестия дюс.


В тайбрека пък Цибулкова отрази два сет-бола, но капитулира при третия, след което допусна пробив в третия сет и реши да не измъчва тялото си повече, очевидно усещаща болка в десния крак.

Вожняцки вече има 51 победи на сметката си през 2017 година, като още с предишната си победа в Токио стана първата тенисистка с над 50 успеха този сезон. Това обаче не рефлектира позитивно на колекцията от трофеи на Вожняцки, защото тя има досега шест финала, от които не е спечелила нито един, а този на най-голямата сцена е в Маями – от категория Premium Mandatory.

Вoжняцки спечели титлата от турнира „Пан Пасифик“ в Токио през 2010 и 2016 година, като достигна до финалния двубой и през 2014 година.

В същото време Мугуруса се представи на високо ниво в двубоя срещу Каролине Гарсия и спечели с 6:2, 6:4, за да се класира на полуфиналите в турнира.

23-годишната шампионка от “Уимбълдън”, която в понеделник оглави ранглистата на WTA, впечатли на корта с отиграванията си срещу 20-ата в света французойка, като я надви само за 80 минути.

Ощр от категория Тенис