Намери ни
To Top

Пламен Марков: Търсим споразумение с УЕФА за участие в Европа

Спортният директор на ЦСКА-София Пламен Марков участва във вчерашната пресконференция по повод подписването на договор с новия спонсор на „червените“ – кафе „Баристо“. Легендата на „армейците“ обаче говори и по всички други интересни теми, свързани с клуба.

Резултатите на един тим, какъвто е нашият, зависят от труда на състезателите и треньорския щаб. Всичко е една съвкупност, за да се изгради силен отбор, който да е печеливш и да гони високите цели, които перманентно имаме.


Именно заради това ЦСКА е велик, защото целите му винаги са били големи. Много сме доволни, че в момента ЦСКА се връща към славните си времена и в момента показва сериозно развитие, което всички наши фенове харесват.

Предстоящият тръг за базите

В ЦСКА ние като ръководство сме уверени, че ще спечелим този търг. Заради това се правят сеоиозни инвестиции в базата в Панчарево и в стадиона. Тях нямаше да ги има, ако имаше капка съмнение относно предстоящия търг. Намерението на други клубове към базите, не искам да го коментирам. Ние ще получим базите и ще ги експлоатираме дълго време.

Какво се случва с 8-те милиона за емблемата

Мисля, че ние вече играхме с емблема на ЦСКА. Вече бе проведен търг за нея и има резултат от него. Подробности за плащането на въпросната сума сега не мога да разкрия. Те са свързани със собствениците на клуба.

Има ли развитие по казуса ..ЦСКА в Европа

Само УЕфА може да каже дали ще играем в Европа. Клубът предприема мерки в посока да играем. Вярваме и силно желаем това да се случи. ЦСКА винаги е доказвал, че има силно присъствие, когато играе в Европа. Имаме най-големите резултати на Стария континент. Дано стигнем до споразумение с УЕфА, за да участваме в турнирите.

Може ли ЦСКА-София да продължи да играе с настоящата емблема

В нашата страна всичко е възможно. Винаги в ЦСКА се търси нещо, което да създаде новина, да бъде провокативно. ЦСКА е обект на постоянно търсене на сензации. Много опити се направиха клубът да бъде унищожен. Имаше години на катаклизми и трудности. Вярвам, че през последните два сезона, ЦСКА стъпи здраво на земята. Сега няма никакви задължения. Емблемата, ако няма отбор, няма стойност. Тя няма да е решаващ фактор за развитието на нашия отбор. От моя гледна точка е важно къде е публиката, какъв е отборът.

Предстоящите мачове на тима с Дунав. Етър и Пирин

Няма лесни мачове. На пръв поглед нашия отбор влиза в по-лека серия. Това е измамна представа. Най-малкото подценяване води до изненади. От опит знаем, че подценяването води до непоправими последици. Влезеш ли неподготвен като психологическа нагласа, не можеш да се пренастроиш. Всеки следващ мач е най-важният. Не трябва да има нагласа, че мачовете са спечелени предварително. Сега най-важен е двубоят с Дунав. Надявам се да не влизам в полето на треньора. Аз се въздържам от тези анализи. Това нещо обаче е важно. Първо се мисли за Дунав, а чак след това за Етър. Когато преминат мачовете, ще мислим и за Левски.

Конгресът на БФС през 2018 г.

Едва ли бъдещият Конгрес ще повлияе на настоящото развитие на нашия клуб. Това е въпрос, важен за развитието на българския футбол. Има време дотогава, а ръководството не е коментирало кого ще подкрепи. Все още няма

кандидати. Нашият клуб има сериозни претенции с развитието на мачовете. Всички хора в България виждат определено отношение към нашия клуб. Има явно спиране на отбора във възлови мачове. Това нещо обаче трудно успее, защото нашият клуб и момчетата израснаха прекалено много.

Слухът. че Любо Пенев иска да е президент на БФС

Аз не знам да има такава кандидатура. Искаме да видим неговата програма, визия и стратегия. Само да се подкрепи име, макар и Любо Пенев да е безспорен авторитет, не е правилно. Развитието на българския футбол е най-важното нещо. В последните 10 години това не се случва.

Време ли е за промяна на върха на БФС

Мнението си много пъти съм го казвал -то не се различава и с днешна дата, защото няма промяна. Моите критики не са персонални, а принципни. Това е мое мнение, не на клуба.

Зачестилите съдийски грешки

Както вече казах, има опит за спиране на нашия отбор. И то във възлов мач – с Черно море. В такива явни ситуации, не можем да останем безучастни. В нашата страна когато се , замълчи мълчаливият се счита за човек, който може да бъде мачкан, ШШ защото не I взима мерки. Цяла България видя какво се случи във Варна море Грешките бяха в наш ущърб, а след мача чух думи в обратна посока, че Черно море са били ощетени. В последните 10 минути на срещата съдията постигна целта си, започна да прави реверанс на ЦСКА, за да остане впечатление, че е бил с еднакъв аршин към двата отбора. Различният критерий не се видя само с отменения гол на „Тича“, а при раздаването на картоните.

Ощр от категория Футбол