Намери ни
To Top

Резервата Кешеру измъкна Лудогорец от позор в Панагюрище

Българският шампион Лудогорец се класира с мъка за 1/8-финалите на турнира за Купата на България.

„Орлите” трябваше да играят продължения, за да отстранят втородивизионния Оборище.

Редовното време на срещата в Панагюрище приключи при резултат 1:1, но резервата Клаудио Кешеру спаси своите с две попадения в продълженията, а секунди преди края Василев от домакините оформи крайното 3:2.

Наставникът на гостите Димитър Димитров даде шанс предимно на състезатели, които по-рядко получават възможност за изява, както и на юношата Светослав Ковачев.


Последният бе заменен в 73-ата минута от превърналия се в герой Кешеру.

Шампионите имаха тотално превъзходство и пропуснаха куп положения пред вратата на домакините.

„Орлите” поведоха в 39-ата минута, когато точен бе Жуниор Кишада, но едно отпускане в защита позволи на Георги Нетов да изравни в 78-ата.

Именно Нетов получи тежка контузия в края на редовното време, когато домакините вече бяха извършили позволените три смени, така че Оборище остана с човек по-малко на терена.

Това обаче не бе за дълго, тъй като още в началото на първото продължение полският национал Яцек Гуралски получи втори жълт картон и бе изгонен.

Така двата тима останаха с по 10 души на терена, а на сцената излезе Клаудио Кешеру.

Румънецът изведе Лудогорец напред в резултата в 99-ата минута, а в 115-ата сложи точка на спора с втория си гол в срещата за 3:1.

Крайното 2:3 пък оформи Василев секунди преди края на срещата.

Така Лудогорец се класира за 1/8-финалите, а жребият за тях ще се тегли в 11:00 часа на 26 септември (вторник) в Парк-хотел „Витоша“ в София.

Ощр от категория Футбол