Намери ни
To Top

Моуриньо: Матич и Фелаини са в невероятна форма, но довечера ще има промени

Тази вечер носителят на Купата на Лигата Манчестър Юнайтед започва защитата на трофея си срещу Бъртън Албиън на “Олд Трафорд” от 22 часа. Португалският наставник на “червените дяволи” Жозе Моуриньо заяви, че ще даде почивка на някои от водещите си играчи, след като по два дни почивка получиха Давид де Хеа, Антонио Валенсия, Ерик Байи и Неманя Матич след победата над Евертън с 4:0 в неделя.

“Дадох два дни ваканция на четирима футболисти, но въпреки това те могат да играят. Освободени бяха Де Хеа, Валенсия, Матич и Байи, но те вероятно ще играят, ако преминем в следващият кръг, тогава други хора ще получат шанс.


Това е турнир, който няма да подценим”, заяви Моуриньо.

Сред титулярите тази вечер най-вероятно ще се появят Серхио Ромеро, Крис Смолинг и Майкъл Карик.

Майкъл Карик и Андер Ерера, които попадат рядко в титулярния състав на Манчестър Юнайтед, трябва да бъдат търпеливи и това ще бъде възнаградено, увери мениджърът на тима. Португалецът добави, че те са в неговите планове, въпреки че Карик все още не е играл, докато неговият испански съотборник има три мача, но едва 90 минути на терена във Висшата лига от началото на сезона.

„Карик и Андер трябва да имат търпение и техният момент рано или късно ще настъпи. Те със сигурност ще бъдат важни играчи за нас, защото са част от отбора ни. За съжаление обаче, в един мач мога да пусна само 11 футболисти“, каза мениджърът на Юнайтед.

„Серхио Ромеро игра във финала на Лига Европа, който беше последен за миналия сезон, но през този сезон все още не е записал официален мач. Ерера пък беше най-стабилният ни футболист, а сега не е титуляр. Просто понякога така се случва в големите клубове“, добави португалецът.

„Предложихме на Майкъл Карик нов договор, защото той е важен за нас. В момента обаче Маруан Фелаини и Неманя Матич са в най-добрата форма, в която съм ги виждал“, завърши Моуриньо.

Ощр от категория Анализ