Намери ни
To Top

Светослав Ермаков вдигна първа купа в Интерактив тенис

Светослав Ермаков спечели първата си купа в Интерактив тенис. На финала на 11-я вечерен турнир „Лото“, категория ИТН 125, той победи Боян Калчев с 2:1 сета (1:4, 4:2, 10:7). Срещата се игра на Нацоналния тенис център и предложи оспорвани разигравания и много обрати.

Мачът започна спокойно, а Боян успя да вкара в действие добър сервис от самото начало.


Светослав навлезе в срещата по-бавно и показа доста колебания. Първият гейм продължи десет минути, като мина през много равенства. И двамата съперници не поемаха излишни рискове, а Боян доминираше в дългите разигравания. Така се стигна до пробив в негова полза, който беше достатъчен за спечелването на първия сет с 4:1.

Вторият сет вървеше гейм за гейм до 2:2. Светослав започна да сервира по-уверено и да печели по-лесно сервис геймовете си, което му помогна да завършва успешно разиграванията. Противникът му се стараеше да задържа топката по-дълго в игра и показа отличен бекхенд слайс. Светослав обаче пласира по-точни удари и спечели сета с 4:2.

В решаващия тайбрек сет Светослав започна уверено и бързо натрупа преднина от 8:3. Спечелването на последната точка в мача обаче му отне повече време. Боян спаси 4 мачбола и загуби срещата чак на петия.

“Това е първата ми купа в Интерактив тенис и съм впечатлен от организацията и интернет системата за точкуване и ранкиране, заяви шампионът след края на мача. – Тя дава реална оценка и те изправя срещу равностойни противници. Доволен съм от играта си. Стигнах до финала и се представих стабилно. За да съм по-сигурен в мачовете обаче трябва да подобря бекхенда си. Сега за да завърша разиграванията разчитам основно на форхенда. Трябва ми и повече опит, защото когато стигнеш до състезание и се натрупат емоции идват грешките на нервна почва.”

Турнирите на Интерактив тенис продължават с втория Мастърс на лигата за 2017 година. Мачовете от „Лото Мастърс 2017“ се играят на Националния тенис център, а победителят ще вземе 1000 точки за годишното класиране.

Ощр от категория Тенис