Намери ни
To Top

Нов рекорд за неостаряващия Федерер

Дори когато не играе, Роджър Федерер твори рекорди. 36-годишният швейцарец е бил в Топ 4 на световната ранглиста вече цели 670 седмици (12 години и 8 месеца), съобщава tennisworldusa.org. По този начин носителят на рекордните 19 титли от “Големия шлем” надмина американската легенда Джими Конърс, който приключва кариерата си с 669 седмици в Топ 4.

Настоящият лидер в световната ранглиста и носител на 16 титли от “Големия шлем” Рафаел Надал (Испания) е трети в тази класация с 529 седмици.


След него се нареждат сръбската суперзвезда Новак Джокович (526) и още една легенда – Иван Лендъл (510).

Следващата седмица световният №2 Федерер ще бъде едноличен рекордьор и по брой седмици в Топ 5. В момента той дели рекорда с Конърс, като двамата са с по 706 седмици в Топ 5 на световната ранглиста.

Припомняме, че в началото на годината Федерер беше №17 в ранглистата, след като пропусна поради контузия на коляното цялата втора половина на 2016.

В момента Маестрото от Базел се подготвя за участието си на турнира „Лейвър Къп“, който ще се проведе от 22 до 24 септември в Прага и ще противопостави Европа на останалия свят. Капитан на Отбора на Европа е Бьорн Борг, а Тимът на Света ще бъде воден от Джон Макенроу. В състава на Европа съотборник на Федерер ще бъде големият му съперник през годините Рафаел Надал.

Ощр от категория Тенис