Намери ни
To Top

Без лайнсмени и куп новости на Финалите на АТР за младежи

Т.нар. “Финалите на АТР за младежи” до 21-годишна възраст ще премине без съдии на линиите, защото ще бъде използвана за първи път в състезателна обстановка обновена технология от типа на “ястребовото око”, която ще следи дали топката е вътре или вън очертанията на корта. Тя бе изпробвана неофициално на “Мастърс”-а в Синсинати и ще дебютира в Милано, където е финалният турнир за младежите, а единствен сигурен участник в момента е световният номер 4 Александър Зверев.

“В последните 18 месеца АТР работи заедно с Hawk-Eye Innovations по разработката на технологията и младежките Финали на АТР са перфектното място за изпробването”, пише в официално съобщение от Мъжката тенис асоциация.

Така на мачовете в Милано ще има само съдия на стола, а в същото време играчите няма да имат право на само три (успешни) оспорвания чрез “ястребово око”, а то ще влиза в употреба постоянно, като видеоповторенията ще се показват само при по-спорните ситуации.


На младежките Финали на АТР също така няма да важи правилото за “мрежа” при сервис, както и ще има хронометър за отброяване на максимално позволени 25 секунди забавяне между точките. Вместо дюс ще се разиграва само една “златна точка”, а форматът ще е 3 от 5 сета, но който спечели 4 гейма, печели и сета, като при 3:3 ще има тайбрек.

Ощр от категория Тенис