Намери ни
To Top

Трилър продължи похода на „племето“ към безсмъртието

Най-дългата победна серия в МЛБ през последния век продължава. Кливланд Индиънс се върна от Вечните ловни полета и обърна Канзас Сити Роялс с 3:2 в 10 ининга за своя 22-ри пореден успех. Така „племето“ излезе еднолично на второ място в историята на Висшата лига, оставяйки зад гърба си Чикаго Уайт Стокингс (1880) и Чикаго Къбс (1935), които имат серии по 21 успеха. Сега тимът на Тери Франкона вече е само на четири крачки от легендарния рекорд на Ню Йорк Джайънтс от 26 поредни победи през 1916 г.


„Нагласата ти е да спечелиш всеки мач. Това е целта всеки път, когато излизаш на терена – сподели мениджърът на Индиънс. – Но смятам, че е някак приятно, когато чуваш Кливланд да говори за това. Щастлив съм да виждам как феновете ходят с изпъчени гърди. Радвам се, защото тук ми харесва, харесвам хората тук. Така че намирам това за положителен страничен ефект от цялата тази история. Няма да ни помогне в класирането, но е хубаво за Кливланд. Мисля, че всяко подобно нещо е забележително.“

За разлика от всички предишни мачове в безсмъртния поход на Кливланд, този предложи истински трилър на 30 874 запалянковци на пълния ст. „Прогресив Фийлд“. Домакините бяха изправени до стената и се намираха на един страйк разстояние от края на най-дългата поредица в Американската лига. При резултат 1:2 и 2 аута в 9-ия ининг, с рънер на първа база и броене 2-2 срещу клоузъра на „кралските“ Келвин Ерера (BS 5), Франсиско Линдор, който бе 0 от 4 за вечерта, изстреля двоен хит на оградата вляво и придвижи пинч-рънера Ерик Гонсалес до хоума с изравнителната точка.

Яхнали психологическия момент, „индианците“ довършиха съперника още в първата допълнителна част. Те не позволиха на влезлия Брандън Морър (L 2-2) да направи дори един аут в 10-ия ининг – Хосе Рамирес откри атаката с двоен хит, Едуин Енкарнасион го последва с база за боли, а Джей Брус се включи със скалпиращ RBI-дабъл за край на драмата.

„Това май беше най-трудната от всички досега“, заключи по-късно героят Брус, който веднага след победоносния удар бе застигнат от съотборниците си на втора база и бе окъпан с ледена вода и засипан с талк. Трибуните на стадиона пък се тресяха досущ като в Световните серии миналия сезон, загубени от Кливланд в мач №7 срещу Чикаго Къбс. „Нищо не може да се сравни с това, нищо“, добави Джей Брус.

Коуди Алън (W 3-6) изработи чиста защита в отварянето на 10-ия и получи знаменитата победа. Голямата новина в булпена на Индиънс бе завръщането на топриливъра Андрю Милър, който не бе хвърлял от 21 август заради възпаление в коляното. Левичарят се появи за 7-ия ининг и след два единични хита и страйкаут предизвика дабъл плей. Милър ще бъде използван ограничено в следващите седмици, за да влезе в оптимална форма за плейофите през октомври. Където единствената цел пред тима ще бъде приключване на 69-годишната пауза от последната шампионска титла.

Кливланд Индиънс – Канзас Сити Роялс 3:2 (10 ининга)

ст. „Прогресив Фийлд“
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 R
H
E
КАНЗАС СИТИ
0
1
0
0
0
0
0
0
0
0 2
9
0
КЛИВЛАНД
0
0
1
0
0
0
0
0
1
1 3
12
0

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 14 СЕПТЕМВРИ:

Американска лига

Детройт Тайгърс – Чикаго Уайт Сокс 7:17
Бостън Ред Сокс – Оукланд Атлетикс 6:2
Ню Йорк Янкис – Балтимор Ориолс 13:5
Тексас Рейнджърс – Сиатъл Маринърс 4:10
Минесота Туинс – Торонто Блу Джейс 3:2 (10 ининга)
Лос Анджелис Ейнджълс – Хюстън Астрос 2:5

Национална лига

Сейнт Луис Кардиналс – Синсинати Редс 5:2
Аризона Дайъмъндбекс – Колорадо Рокис 7:0
Вашингтон Нешънълс – Атланта Брейвс 5:2
Филаделфия Филис – Маями Марлинс 10:0
Чикаго Къбс – Ню Йорк Метс 14:6

Ощр от категория Спорт