Намери ни
To Top

Пау Гасол: Словения заслужи да е на финал

Най-добрият реализатор в историята на ЕвроБаскет Пау Гасол отдаде дължимото на Словения, след като Испания отстъпи именно на бившата югорепублика в полуфиналите на първенството на континента. 37-годишният ветеран заяви, че словенците напълно заслужено са стигнали до двубой за титлата, а на него и съотборниците им остава единствено да съберат силите си и да се преборят за бронзовия медал в неделя.

“Трябва да оценим случващото се в момента и да се опитаме да спечелим медал. Това ще е трудно, но все още имаме шанс, било то и за бронз.


Не ни остава нищо друго освен да приемем тази загуба и да продължим напред, подготвяйки се за срещата за трето място”, заяви по-големият от братя Гасол.

“Длъжни сме да отдадем заслуженото на Словения, защото те играха много добре. Показаха невероятен процент от тройката и заслужено се класираха на финал. А що се касае до нас – просто не беше нашият ден. Тежка загуба, но трябва да я преглътнем. Пет пъти сме играли финали на ЕвроБаскет, а в три от тях печелехме златото. Губили сме на олимпийски игри, но там се възстановихме и пак взехме бронз. Така че планът ни е такъв. Словения игра на високо ниво и ги поздравявам. Сега ще се възстановим и ще излезем да спечелим още един медал. Просто начинът ми на мислене е такъв”, сподели в типичния си стил Пау.

Ощр от категория Баскетбол