Намери ни
To Top

Левски не може да си позволи нова грешка

Днес Левски приема Септември на “Георги Аспарухов” в мач от 9-ия кръг на Първа професионална лига. “Сините” в последните два мача не успяха да стигнат до победата и сега нямат право на нова грешна стъпка, ако искат да не изостанат сериозно в борбата за титлата.

Септември е един от най-удобните съперници за Левски в този момент. Новакът в Първа лига няма нито една победа в досегашните си мачове със “сините” в елита.


Двата тима нямат кой знае колко много сблъсъци помежду си – само 6. В тях Левски е записал 4 победи, 2 равенства и 0 загуби.

След солидната селекция на “Герена”, е време отборът постепенно да започне да се сработва и да показва играта, която всички привърженици очакват. За момента обаче Делио Роси е по-вероятно да остане консервативен в избора на състава си. Големи промени не се очакват, но все пак може и да има няколко такива. Жуниор Мапуку е по-вероятно да бъде заменен на върха на атаката от Сержиу Буш. Причината е, че конгоанецът има лека контузия и наставникът не иска да рискува здравето му. Рокада може да има и в защитата на “сините”. Там има шанс да стартира Холмар Ейлофсон на мястото на Димитър Пиргов. Освен това на вратата се очаква да се завърне Божидар Митрев на мястото на грешника от мача с Ботев Александър Любенов.

Други промени обаче не се очакват и в защита ще играят Цветкович, Яблонски и Горанов. панайотов и Гомес ще са двойката опорни халфове, а Вутов и Прохазка ще са двете крила на домакините. Обертан пък ще действа зад гърба на Буш в атака.

Септември пък ще бъде без един от основните си играчи в лицето на Валентин Галев. Освен него обаче други проблеми в състава на гостите няма. Бившият наставник на “сините” Николай Митов ще опита да се докаже на “Герена” с новия си клуб. Той вероятно ще пусне в игра Георгиев под рамката и Елтон, Траянов, Добрев и Предев в защита. Стоичков и Сандански ще са двамата дефанзивни полузащитници, а Байду и Тилев ще започнат на крилата. Тошев ще води атаката, докато зад гърба подкрепа ще му оказва Галчев.

Първа професионална лига, 9 кръг:

ЛЕВСКИ – СЕПТЕМВРИ

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ: Митрев, Цветкович, Ейлофсон, Яблонски, Горанов, Панайотов, Гомес, Вутов, Прохазка, Обертан, Буш

СЕПТЕМВРИ: Георгиев, Елтон, Добрев, Траянов, Предев, Стоичков, Сандански, Галчев, Байду, Тилев, Тошев

Стадион: “Георги Аспарухов”, София
Съдия: Ангел Ангелов
Начало: 20:00 часа

Ощр от категория Футбол