Намери ни
To Top

Красен Кралев подкрепи развитието на спорта в Перник

Кметът на Перник Вяра Церовска и министърът на младежта и спорта Красен Кралев откриха официално ремонтирания спортен комплекс на Стадиона на мира. По стар български обичай те плиснаха менче с вода и бяха посрещнати с питка и мед.

В рамките на проекта беше направен ремонт на спортната зала по футбол, която се намира в сградата. Подменена е покривната хидроизолация и е топлоизолирана фасадата на сградата.


Сменена е дограмата и е поставена нова електрическа инсталация. Реновирани са банята и съблекалните, изградено е и помещение за сауна. Целият проект е на стойност 200 000 лв., финансиран от Министерството на младежта и спорта.

„Министерството ще направи всичко възможно за Община Перник, за да си подобри спортната инфраструктура. Най-важното е да има места, където нашите деца да спортуват, да тренират и да практикуват любимия си спорт.

Важното е, че младите футболисти има къде да тренират и дано повече деца се запалят по спорта, каза Кралев и допълни, че мястото на „Миньор“ е в Първа професионална лига (А група), тъй като е работил и познава треньора на отбора.

Ощр от категория Спорт