Намери ни
To Top

Таневич се отказа от треньорството

Богдан Таневич прекратява треньорската си кариера на 70-годишна възраст. Именитият специалист е взел това решение след последния си ангажимент като селекционер на Черна гора, но въпреки оттеглянето си, той ще продължи да помага на местната федерация в ролята на консултант. Европейският шампион с Италия от ЕвроБаскет 1999 изведе черногорците до осминафинал на продължаващото и в момента първенство на Стария континент.

Класирането за Топ 16 бе първо в самостоятелната история на черногорския баскетбол, с което Таневич автоматично се превърна в най-успешния селекционер на страната.


В дългата си кариера той е водил още националните отбори на Югославия, Италия и Турция, а на клубно ниво е бил начело на Босна (Сараево), Казерта, Триест, Олимпия (Милано), Лимож, Будучност (Подгорица), АСВЕЛ (Вильорбан), Виртус (Болоня) и Фенербахче.

Освен с постижението на ЕвроБаскет 2017 и достигането до осминафиналите, Таневич влезе в новинарските емисии и с незачитането на правилата. Легендарният треньор бе глобен с 1000 евро, защото бе пушил в съблекалнята на отбора след един от мачовете.

Ощр от категория Баскетбол