Намери ни
To Top

Рашфорд отметна още един голов дебют

Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд, който все още е едва на 19 години, продължава да впечатлява с представянето си в своите дебюти. Този път талантът направи това и в първия си мач в най-престижната клубна надпревара – Шампионската лига. Младокът се появи като резерва в двубоя с Базел, но въпреки това успя да се разпише и да оформи крайния резултат шест минути преди края. По този начин Рашфорд продължи да се разписва в дебютните си мачове.


Той започна да прави това още в началото на 2016 година, когато дебютира за първия отбор на Манчестър Юнайтед в двубоя от Лига Европа срещу Мидтиланд. Тогава талантът се отчете с два гола. Толкова вкара и в дебюта си в Премиър лийг срещу Арсенал. Последва попадение в дебюта му за мъжкия отбор на Англия(контролата срещу Австралия). След това Рашфорд записа хеттрик и в първия си мач за националния отбор до 21 години (европейската квалификация срещу Норвегия). Нападателят не пропусна да се разпише и при дебютната си изява за Купата на Лигата (срещу Нортхамптън).

Единственият пропуск на Рашфорд в негов дебют е в турнира за ФА Къп. Нападателят започва като титуляр за Манчестър Юнайтед в мача с Уест Хам, който завършва 1:1. Рашфорд този път няма шанса да се разпише, но все пак го прави в преиграването на „Ъптън Парк“, където неговият отбор печели с 2:1.

Ощр от категория Шампионска лига